Vores mission
Cheval Blanc Kantiner er på en dedikeret mission for at forandre verden gennem 'den gode pause'.
Vi tror på, at frokostpausen er mere end bare et måltid - det er et frirum fyldt med energi, inspiration og fællesskab.
Vi mener, at frokostpausen fortjener lige så meget opmærksomhed som alle de deadlines og opgaver, der ofte dominerer hverdagen. Vi siger det højt og gentager os gerne – pausen er lige så vigtig som selve maden!
Vi ved, at mennesker, der tager sig tid til at koble af, er bedre til at være på. Derfor arbejder vi ud fra et klart mantra: at skabe pauser, der gør en forskel.
Sådan arbejder vi med bæredygtighed
Som kantineleverandør arbejder vi med at reducere ulighed, sikre god uddannelse og bedre sundhed for alle, skabe gode jobs med ordentlige arbejdsforhold og fremme en økonomisk vækst, der er bæredygtig.
Vi har udvalgt syv specifikke verdensmål, som vi arbejder med på daglig basis. Vi mener, at vi kan skabe de største forandringer sammen med vores medarbejdere, kunder, kantinegæster og samarbejdspartnere ved at fokusere på lige nøjagtig disse syv verdensmål.
Se hvilke tiltag, med fokus på bæredygtighed, som vi på nuværende tidspunkt har gang i.
verdensmål #3 - sundhed og trivsel
Vi skal sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper. Det gør Cheval Blanc Kantiner:
- Vi sætter flere grønne og fiberrige måltider på menuen og uddanner medarbejderne i velsmagende grøn mad.
- Vi prioriterer grønne temaer i kommunikationen til kunder og gæster, så flere vælger det grønne måltid til.
- Vi sikrer vores medarbejdere et godt arbejdsmiljø, herunder stresshåndtering og minimering af skader.
- Vi sætter fokus på pauser i både vores kommunikation og arbejdskultur – pauser er vigtige for den mentale sundhed og trivsel.
verdensmål #4 - kvalitetsuddannelse
Vi skal sikre alle lige adgang til kvalitetsuddannelse og fremme alles mulighed for livslang læring. Det gør Cheval Blanc Kantiner:
- Vi har udviklet vores eget gastronomiske uddannelsesprogram, Gastronaut-uddannelsen, der opdateres hvert år med nye faglige og personlighedsudviklende kurser.
- Vi har udviklet vores eget uddannelsesprogram til alle vores køkkenchefer, Skarpe Knive, der har fokus på udvikling af lederkompetencer med henblik på at øge trivslen og skabe gode arbejdspladser, der opdateres hvert år.
- Vi udbyder kurser for udfordrede medarbejdere ift. sprog, ordblindhed og andre handicaps.
verdensmål #12 - ansvarligt forbrug og produktion
Vi skal sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer. Det gør Cheval Blanc Kantiner:
- Vi uddanner medarbejdere i bæredygtig kantinedrift.
- Vi arbejder med reduktion af madspild i produktionen, samt uddanner medarbejdere i området.
- Vi har en løbende stigning i andelen af økologiske råvarer.
- Vi arbejder målrettet med at implementere Det Økologiske Spisemærke hos flere kunder, og derigennem øge den samlede økologiprocent for vores kantiner.
verdensmål #13 - klimaindsats
Vi skal handle hurtigt for at bekæmpe klimaforandringer og deres konsekvenser. Det gør Cheval Blanc Kantiner:
- Vi har udviklet en CO2-måler, som hver måned dokumenterer CO2-udledningen på vores indkøb specifikt på kød, da det er her, vi kan gøre den største forskel.
- Vi sætter mål, sammen med vores kunder, for CO2-reduktion af aftryk fra kød.
- Vi måler på alle råvarer, men det er kødet, vi har valgt som fokus for reduktion.
- Vi udbyder medarbejderkurser i grøn omstilling.
verdensmål #14 - livet i havet
Vi skal bevare og sikre bæredygtig brug af verdens have og deres ressourcer. Det gør Cheval Blanc Kantiner:
- Vi har et gastronomisk kompas der anviser, hvilke fisk, vi køber. – Vi undgår truede arter og bruger kun MSC-mærkede fisk.
- Vi øger løbende indkøbet af fisk fra kystnært fiskeri.
verdensmål #15 - Livet på land
Vi skal beskytte, genoprette og støtte bæredygtig brug af økosystemer på land, fremme bæredygtigt skovbrug, bekæmpe ørkendannelse, standse udpining af jorden og tab af biodiversitet. Det gør Cheval Blanc Kantiner:
- Vi øger andelen af økologiske råvarer løbende.
- Vi samarbejder med Aarstiderne om økologiske og bæredygtige råvarer i sæson.
- Vi opprioriterer løbende råvarer i sæson.
verdensmål #17 - partnerskaber for handling
Vi skal revitalisere det globale partnerskab for bæredygtig udvikling og styrke midlerne til at nå målene. Det gør Cheval Blanc Kantiner:
- Vi arbejder målrettet med at udvælge leverandører, der kan understøtte opgaven med mere bæredygtige indkøb til vores kantiner.
- Vi har et tæt samarbejde med Aarstiderne, der har været vores strategiske partner i en årrække – de leverer bæredygtige produkter og bidrager samtidig med at udvikle forretningen sammen med os.
- Vi har, siden 2011, frivilligt været medlem af UN Global Compact.
Om Cheval Blanc Kantiner
Hos os handler arbejde ikke kun om at få opgaverne gjort, men også om at nyde processen. Derfor arbejder vi løbende på at skabe et rart arbejdsmiljø, hvor der er plads til humor, positiv energi og udvikling. Vi tror på, at når vi har det sjovt på arbejdet, så stiger vores motivation, produktivitet og arbejdsglæde.
Vi tilbyder ordentlige arbejdsforhold og sørger for, at alle medarbejdere føler sig trygge på deres arbejde. Vi lytter til deres behov og skaber rammerne for, at de kan udvikle sig og vokse både personligt og fagligt.
Så hvis du leder efter mere end bare en arbejdsplads, men et sted med fokus på dig, hvor du trives og følger dig værdsat, så er Cheval Blanc Kantiner det rette sted for dig!
Vil du vide, hvordan det er at arbejde hos os?